Referat: Nora/Hällefors - IFK Kumla 1

För dagens motstånd stod Kumla 1 förstärkt med ngr J-20 elit spelare.
Matchen spelas i Hällefors.

1:perioden.

Vår vana trogen startar vi optimistiskt med den bästa farten för säsongen vi trycker tillbaka Kumla rejält vi tar ledningen i 10 min efter ett mönsteranfall direkt taget ur instruktionsboken gm Joakim. Vi fortsätter pressen det resulterar i ett mål när Jim frispelar Jonas i slottet och 2-0 är ett faktum. Nu börjar vi bara tänka offensivt framåt framåt det leder till att vi tappar folk i anfallszon som resulterar i en reducering 2-1.
Bytet efter är vi inte rejäla vi blir riktigt passiva Kumla tilläts trampa in utan press det resulterar tyvärr till en kvittering gm en olyckligt touch av en av våra backar som helt ställer ollie o mål. Vi skakar dock av oss dessa baklängesmål vi spelar återigen i Kumlas zon det leder till 3-2 av Martin fint framspelad av Jim o Jonas.

Mål 3-2
Skott 14-11
Utv 2-0

Pratar i pausen om att vi måste spela rejält på linjerna. Att vi måste ha 3 gubben med hem får inte tappa folk anfalls zon.

2:Perioden.

Perioden startar olyckligt vi gör det svåra istället för att spela enkelt det resulterar i kvittering 3-3. Men detta mål blir en väckarklocka vi tar nu tag i grejerna det resulterar i 2 snabba mål, första gm banan bästa spelare Jim andra gör Jonas det står nu 5-3 vi regerar nu på banan Kumla tar time. Vi blir tyvärr ängsliga i spelet passar fast oss i hörnen vågar inte stå upp på linjerna det gör att Kumla nu gör 2 snabba mål 5-5 8 min kvar av perioden. Vi reser oss ytterliggare en ggr vi gör 6-5 gm Johan som sprätter in sin egen skottretur vi går till paus med ledning.

Mål 3-3
Skott 14-10
Utv 4-0

Vi pratar i paus om att vi ej får bli långa i spelet ge dem mittzon allt för lätt. Vi måste våga stå upp. Spela enkelt i egen zon.

3:perioden.

Perioden startar med boxspel för vår del då vi åkte på en 2:a precis innan 2:perioden slut som tur är lyckas vi hålla tätt för att strax därpå åka på en 2:till vi vi reder ut även den för att strax efter vi är fulltaliga åka på en snabb spelvändning som Kumla gör 6-6. Vi går nu ner på 2 femmor våran press blir nu total det är bara stolpar o ribbor som hindrar oss från ett ledningsmål. Matchen går till sudden vår press i sudden blir total, Martin prickar stolpen Jonas prickar kryssribban oturen grinar oss illa i ansiktet. Matchen går till straffar. Alex Jonas Jim är uttagna att ta straffarna. Vi lottas att börja.
Mål 0-1
Skott 14-7
Utv 6-8
Skott sudden 6-2

1:omg Kumla missar
Alex försöker dra mw lyckas med det men får ej upp pucken.
2:omg Kumla missar
Jonas försöker även han att dra mw missar dock målet.
3:omg Kumla gör mål!
Jim måste nu göra mål men tyvärr för oss missar även han. Matchen slutar 6-7

Idrott är inte alltid rättvis vi var det bättre laget i 60 min men lyckas ändå inte vinna. Kumla ledare bad om ursäkt för segern då vi bör ha avgjort matchen under full tid men tyvärr räckte det inte denna gång. Plusbetyg delas ut till Jim dock dras det ner något för alla utv, Martin J gör sin bästa match för säsongen Även Alex o Johan för sitt uppoffrande spel i boxspelet även Joel förtjänar plus med sitt backspel.
Som lag betraktat får vi med beröm godkänt från rödlinjen o framåt, men underkänt från rödlinjen och bakåt försvarspelet måste vi jobba på de matcher vi har kvar.